Brandy Crusta Cocktail

Bereiden:

Bevochtig met een halve citroen de rand van de buitenkant van het glas, dip die voorzichtig al draaiend in de griessuiker zodat de zijkant van het glas gehuld is in een laagje fijne suiker. Snijd een brede citroenzeste rondom de citroen, zoals je een appel schilt, zonder dat je het witte gedeelte meeschilt. Op die manier voorkom je een bittere, ietwat wrange smaak. Garneer de zeste in het glas. Doe de cognac, Boker’s Bitters of Angostura Bitters, Orange Curaçao en het vers citroensap in het mixglas. Vul de shaker met ijs, sluit deze en schud krachtig. Strain de Crusta in het glas.

Benodigdheden per glas:

6 cl cognac
1/2 cocktaillepel Boker’s Bitters of Angostura Bitters
1 cocktaillepel Orange Curaçao
1 cl citroensap
1 zeste van citroen
10-tal ijsblokjes
griessuiker

Soort glas:

cocktailglas met hoge voet of Crustaglas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Select your Language »